Welkom bij Cleopatra!

Studeer je in Groningen en wil je het beste uit je studentenleven halen? Word dan lid van Cleopatra! Bij deze inclusieve studentenvereniging staan diversiteit en gelijkwaardigheid hoog in het vaandel. Iedereen is direct volwaardig lid en er zijn dan ook geen ontgroeningen. Tussen de driehonderd leden kom je allerlei soorten mensen tegen en is er altijd gezelligheid te vinden. Of je nou van speciaalbier wilt genieten, los wil gaan op de vuigste hitjes of mee wilt doen aan een van de vele activiteiten, op ons pand kun je altijd terecht.

Langskomen?

In die KEI-week van 10 tot 14 augustus is er op Cleopatra weer een programma bomvol activiteiten! Doe onder andere mee aan de pubquiz, yoga of kom genieten van heerlijke mocktails! Al onze activiteiten zijn ook online mee te doen, dus vanuit je luie stoel of de andere kant van het land kun je ook het pand ontdekken! Daarnaast kun je iedere avond voor 3,50 mee-eten op ons pand! Bekijk het volledige programma hier: https://www.cleopatra-groningen.nl/blogs/programma-kei-week

Je kunt tijdens de KEI-week aankomen waaien voor een rondleiding, activiteit of een drankje. Wil je er zeker van zijn dat er ruimte is? Stuur een appje naar 0613614744 of stuur ons een berichtje via onze socialmedia, dan reserveren wij een plekje voor je.

Je kunt op ieder moment van het jaar lid worden bij Cleopatra. Na de KEI-week en Kiezelweek (in februari) zijn de niet-verplichte integratieperiodes waarmee je in no time alle ins en outs van Cleopatra kent! Klik op de groene word-lid knop rechtsbovenin om direct lid te worden!

Info op een rijtje

Inclusief
Cleopatra is een diverse, warme vereniging met een deur die voor iedereen openstaat. Tussen de leden kom je allerlei interesses, achtergronden en vibes tegen waardoor je je altijd thuis kunt voelen. Deze smeltkroes maakt Cleo tot een heel bijzonder plekje binnen Groningen.

Kleinschalig
Kleinschaligheid kenmerkt Cleo: er is altijd wel een bekend gezicht te vinden in één van onze barren, maar met onze 300 leden zijn er ook altijd weer nieuwe mensen te ontmoeten. Zo kun je ook gerust op een blauwe maandag in je eentje binnenkomen lopen maar zijn er ook altijd weer nieuwe interessante mensen om te leren kennen.

Gelijkwaardig
Cleopatra doet niet aan ontgroeningen en kent geen interne hiërarchie; iedereen is, vanaf het moment van inschrijving, direct volwaardig lid. Vanaf dag één kun je dus overal aan meedoen en je overal bij aansluiten, zonder verplichtingen. Simpel toch?

Introductieperiode


Cleopatra 100% ontgroeningsvrij! De introductieperiode die we na de KEI hebben is dan ook ontspannen en niet verplicht. Elke week zijn er één of twee activiteiten waar je de vereniging op een leuke, relaxte manier leert kennen. Daarnaast kun je meegaan met ons chille Zomerkamp! Het is een tijd vol gezelligheid waar je zeker bij wil zijn.


Openingstijden
De deuren van Cleopatra staan vijf dagen per week open. Van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag kun je vanaf 16:00 langskomen in ons bruincafé op de bovenverdieping voor een koud glas bier of een warm kopje koffie. Twee keer per week, op dinsdag en op donderdag, openen de deuren van de danszaal in de benedenbar zich. Wordt Cleopatra ook jouw tweede thuis?

Activiteiten
De agenda van Cleopatra loopt over van de meest uiteenlopende activiteiten, sommigen onder leiding van een commissie, anderen uit eigen initiatief georganiseerd door leden, boten of stammen. Om maar een paar voorbeelden te noemen: tweemaal per jaar is er een kamp, jaarlijks is er een gala, rond december wordt een kerstdiner georganiseerd. Ook zijn er allerlei laagdrempelige activiteiten die ook in corona-tijden nog volop worden georganiseerd. Zo houden we van pubquizzes, filmavonden en bierproeverijen en zijn we niet vies van een ouderwets potje bingo.

Structuren
Binnen Cleopatra zijn verschillende structuren te vinden. De eerste waar je als nieuw lid kennis mee zult maken zijn onze ‘stammen’. Binnen deze stammen, vergelijkbaar met jaarclubs, kun je samen met een groepje ouderejaarsleden wekelijks samen eten en borrelen om zo de vereniging en haar leden beter te leren kennen.

‘Boten’ zijn vriendengroepen bestaande uit (oud-)Cleopatranen. Ieder jaar organiseert iedere boot een zogeheten ‘botenbar’ en een ‘bootfeest’, waarin zij één van de twee Cleopatraanse barren voor een avondje overnemen.

Ten slotte zijn er nog ‘ZUILen’ te vinden binnen de vereniging. Deze ZUILen bestaan uit groepjes Cleopatranen met een gemeenschappelijke interesse. Of je nu houdt van een goed spel weerwolven of een lekker potje drum ’n bass, zoals op ieder potje een dekseltje past, past er op iedere interesse wel een ZUIL.

Word actief!
Aangezien iedereen vanaf dag één volwaardig lid is, staan alle mogelijkheden die Cleopatra te bieden heeft voor iedereen ter beschikking. Zo kun je binnen commissies jouw talenten verder ontwikkelen met bijvoorbeeld het designen van een flyer, het schrijven van een pakkende column of het organiseren van een knallend feest! Daarnaast worden alle diensten binnen Cleopatra op compleet vrijwillige basis en individueel initiatief gevuld. Het draaien van een tapdienst, het koken van een smakelijk avondmaal of het beheren van de bar zijn verschillende opties die voor jou openliggen. Zo kun jij alles uit je studententijd én jezelf halen!

Studeren
Bij Cleo snappen we dat je studie belangrijk is en ook de nodige tijd kost. Door onze laagdrempelige én vrijblijvende introductieperiode kun je nog steeds een knallende start met je studie maken. Daarnaast biedt Cleopatra tijdens tentamenperioden studiemiddagen, waar jij de drukte van de UB kunt ontwijken en in alle rust kan studeren onder het genot van koffie, thee en fruit.

Aankomende evenementen