Over Cleopatra

Cleopatra is een gezellige vereniging met een relaxte, open sfeer. We hebben ruimte voor elke soort student en in onze twee barren organiseren we veel activiteiten. Zo is onze benedenbar minstens twee keer per week open voor een (thema)feest en in de bovenbar kun je vijf dagen in de week terecht om lekker te ontspannen met een drankje. Hier kun je ook meerdere keren per week voor een studentenprijs avondeten.


Cleopatra is 100% ontgroeningsvrij en je bent na je inschrijving direct volwaardig lid. Dit betekent dat je meteen achter de bar mag staan, mag koken en commissies kunt doen. Dit is natuurlijk niet verplicht! Zo blijft Cleo goed te combineren met je studie.

Structuren

Cleopatra is meer dan een verzameling van haar leden. Op allerlei manieren vormen groepjes leden structuren die een bepaalde functie hebben. Hieronder vind je een lijst van welke structuren we op dit moment kennen.

Bestuur

De heftigste structuur is het bestuur: de leden daarvan zijn fulltime bezig met Cleopatra runnen. Meestal zijn ze te vinden op de bestuurszolder. Meer informatie over het bestuur vind je onder het kopje Bestuur.

Commissies

Een commissie is een structuur binnen Cleopatra die een activiteit organiseert of een bepaalde taak uitvoert. Commissies zijn er in allerlei soorten en maten: zo zijn er bijvoorbeeld een tapperscommissie en kookcommissie, maar ook zijn er commissies die de vetste evenementen organiseren, zoals de eindfeestcommisssie, preipopcommissie of de galacommissie. 

Stammen

Elk nieuw lid kan aan het einde van zijn integratieperiode tijdens de Stammenindeling een stam uitkiezen: een groep nieuwe leden begeleid door een paar ervaren leden die elke dinsdag samen eten, het gezellig hebben en dan naar het Pand gaan om te feesten met andere leden. Sommige stammen blijven jarenlang actief.

Boten

Als je al wat langer meeloopt op Cleo kun je worden gevraagd voor een Boot: een groep Cleopatranen die regelmatig samenkomt om te eten en te borrelen. Je zou dit kunnen vergelijken met een dispuut bij andere studentenverenigingen. Sommige boten bestaan al meer dan 20 jaar! Natuurlijk kan je ook prima Cleopatraan zijn zonder lid te zijn van een boot.

ZUILen

Een ZUIL (Zeer Uitgebreid IntegratieLichaam) is een groep Cleopatranen met een bepaald omschreven doel. Het is heel makkelijk om een ZUIL op te richten: je hoeft alleen maar een formulier in te vullen en deze aan het bestuur geven. Een voorbeeld van een ZUIL is de ProVoKaCie die strijdt voor minder dierenleed op Cleo door vegetarische alternatieven aan te bieden.

Initiatieven

Een Initiatief is een eenmalige activiteit die wordt georganiseerd door een aantal Cleopatranen op het Pand. Hiervoor kan het bestuur een bijdrage beschikbaar stellen die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld versiering. Een voorbeeld is het Deadly Disneyfeest: een themafeest met als thema horror en Disney. Iedereen die wil kan een initiatief organiseren!