Verbanden

Net als andere verenigingen kent ook Cleopatra meerdere verbanden. Bij Cleo gaat het alleen wel net wat anders… In plaats van jaarclubs en disputen kennen wij alleen stammen en boten. Daarnaast bestaan ook clubjes binnen de vereniging met een specifieke hobby die de leden verbindt, dit zijn de ZUILen.


Over-verbanden_1.jpg

Stammen

Na de introductieperiode kies je samen met de anderen bij een ceremonie je stamouders uit; dit zijn drie of vier oudere leden van de vereniging. Samen met je stamouders en de nieuwe leden die zich ook bij jullie groep aansluiten richt je een stam op. Elke dinsdag wordt er stamavond gehouden; je eet vaak samen met elkaar bij iemand thuis en rond 22:00 vertrek je naar het pand om los te gaan in de benedenbar. Natuurlijk ben je niet verplicht dit te doen, en je kan samen met je stam precies invullen waar jullie zelf zin in hebben. Elk jaar zijn er twee stammenperiodes waar je zelf ook stammen bij kan oprichten! Dit is dé manier om makkelijk nieuwe mensen te leren kennen.


Boten

Boten zijn net als Stammen groepen mensen die vaak wekelijks met elkaar afspreken. In tegenstelling tot Stammen zitten er in Boten niet alleen nieuwe leden, maar juist leden van alle jaarlagen. Vaak is het zo dat zelfs nadat Cleopatranen lid af worden, ze toch bij hun boot blijven. Boten hebben een eigen sfeer binnen de vereniging en zijn erg gevarieerd; elke Boot heeft haar eigen persoonlijkheid en organiseert zelf ook verschillende activiteiten. Zo heb je een Boot die super muzikaal is, een Boot die wat traditioneler is dan de rest en een Boot die eigenlijk alleen Berenburg drinkt. Voor elk wat wils!

Over-Verbanden_2.jpg


ZUILen

Naast Stammen en Boten is er nog een derde verband; namelijk de ZUILen. Dit zijn Cleopatranen die zelf een groep hebben opgericht rondom een gemeenschappelijke hobby. Iedereen kan een ZUIL oprichten en je kan je ook bij elke ZUIL aansluiten. Vaak organiseren ze zelf ook activiteiten voor de vereniging, zo geeft één ervan bijna jaarlijks een Drum ‘n Bass feest en host een andere ZUIL eens in de zoveel tijd online Weerwolven. Andere voorbeelden van ZUILen zijn de plantjesZUIL, de GameZUIL en de ruilZUIL.