Word actief!

Bij Cleopatra wordt er niet alleen maar gefeest; Cleopatranen doen ook graag wat.


Commissies

Heb jij een passie voor organiseren? Wil je jezelf ontplooien en uitzoeken waar je echt goed in bent? Ga dan in een commissie! Cleopatra telt talloze commissies, waaronder commissies die activiteiten organiseren, dingen maken voor leden, maar ook commissies die de barren draaiende houden. Zo heb je de Jaarboekcommissie, die elk jaar een prachtig jaarboek neerzet, maar ook de Redactie, de commissie achter ons maandelijkse blad de Cloe. Een andere commissie is de CompasCie, een commissie die elk jaar geld ophaalt voor een goed doel door middel van ludieke acties en activiteiten. Daarnaast worden er ook jaarlijks twee kampen georganiseerd, een gala en rond de feestdagen ook een groot kerstdiner.
Commissies zijn ook een makkelijke manier om mensen te leren kennen, gezien commissies open zijn voor alle leden die zich willen inzetten voor een gezamenlijk doel. Samen met je commissieleden verdeel je de taken, vergader je en zet je uiteindelijk wat moois neer.


Initiatieven

Heb je nou wél een tof idee, maar eigenlijk geen zin in een commissie? Dan kan je ook gewoon een Initiatief aandragen! Veel jaarlijkse feesten komen voort uit initiatieven, dit zijn activiteiten die door leden georganiseerd worden met budget van het bestuur. Veel ZUILen organiseren initiatieven, de Gamezuil organiseert jaarlijks een LANweekend bijvoorbeeld, maar leden buiten verbanden kunnen dit ook doen! Zodra je plan is goedgekeurd, kun jij een pracht activiteit organiseren op het pand.

Studeren op Cleo

Cleopatra vindt het ook belangrijk dat je gewoon lekker kan studeren. Het is vaak druk bij de Universiteitsbibliotheek, dus rond de tentamenweken wordt het Pand opengesteld om te komen studeren. Het bestuur zorgt ervoor dat er altijd koffie, thee en een gezonde snack zijn en er wordt dan tot 16:00 uur geen muziek gedraaid, zodat jij lekker aan de slag kan.